img

‘De co-piloot’: Karin Markus

Sinds mei 2017 is Karin bij Schildje betrokken, begonnen als ambassadeur en momenteel in dienst als brand manager.

Als ervaringsdeskundige en haar achtergrond als coach & therapeut is zij zich bewust van hoe belangrijk het is om jezelf in een veilige omgeving te kunnen ontwikkelen. Karin is ‘het gezicht’ van Schildje en je kunt haar o.a. tegen komen bij meetings, afspraken en geeft zij de training ‘Schildjes missie’.

“Toen ik begin 2017 de oproep van Schildje op LinkedIn zag waarin gezocht werd naar een Ambassadeur, voelde ik meteen dat ik hierin iets wilde betekenen. Vroeger was het voor mij maar gewoon wat er gebeurde tot ik in de puberteit de nodige problemen in mijn gedrag begon te vertonen. Ik raakte op het verkeerde pad, kwam met de verkeerde mensen in aanraking en was ondertussen bang voor alles en iedereen in de buitenwereld. Met de hulpverlening van (toen ter tijd) Het Jip in Tilburg kwam ik beter in mijn vel te zitten, mezelf niet bewust van het feit dat de ervaringen uit mijn vroege jeugd diepe wonden hadden achter gelaten in mij als persoonlijkheid. Pas toen ik kinderen kreeg en voor de tweede keer in een burn-out terecht kwam, kwam de omslag en verdiepte ik mezelf in persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Een vechter ben ik altijd geweest, een wereldverbeteraar ook, en met die mentaliteit wist ik mij een weg te slaan door de verwerking van alle ervaringen en angsten die mij belemmerden een dagelijks leven te leiden zoals ik dat vanuit mijn hart wilde leven. Het heeft mij inmiddels gebracht op het punt dat ik me realiseer dat wat is geweest, niet okay is, maar door de intensieve ontwikkeling in de afgelopen tien jaar ben ik me er bewust van dat ook mijn ouders de nodige ballast en trauma’s met zich meedroegen en dat mijn jeugd er vermoedelijk heel anders uit had gezien als er de juiste hulp en kennis was geweest. Als er mensen waren geweest die het verschil durfden te maken.

Vandaag de dag ben ik dankbaar voor mijn ervaringen, zodat ik vanuit mijn eigen persoonlijkheid en zonder wrok jegens mijn ouders een warm hart toe kan dragen aan de missie van Schildje. Van “slachtofferschap naar meesterschap”. Mijn pijlers in deze missie liggen op bewustwording en veiligheid. Anderen leren: “horen, zien en voelen” wat er tussen de regels gezegd wordt, maar vooral wat niet gezegd wordt. Ervoor zorgen dat er voor iedere partij een veilige omgeving gecreëerd wordt, waarin de juiste hulp geboden kan worden. Zonder oordeel, zonder mening…”.