Hi haker/haakster!

Allereerst… Super tof dat je op onze website kijkt en (mogelijk) interesse hebt om Schildje(s)® te haken. Dat je bereid bent om aan dit mooie project mee te werken! Kindermishandeling is van ons allemaal!

Je ‘haakt’ bij Schildje aan om van kindermishandeling een bespreekbaar onderwerp te maken!

Lieve groeten van Schildje
img
img

Haken voor Schildje

Omdat gebleken is dat kinderen veelal troost halen uit Schildje zijn er in heel Nederland enthousiaste haaksters actief die met een warm hart bijdragen aan het vervaardigen van knuffel Schildjes. Nelleke Boom, oma van Nicky, ontwierp hiervoor het patroon. Alle gehaakte Schildjes worden verzameld op een centraal punt en uitgedeeld aan alle klassen welke met het lespakket Schildje werken. Op deze manier willen wij een kleine vorm van veiligheid en geborgenheid aan hen bieden.

Schildje maakt het beladen onderwerp spelenderwijs en op een laagdrempelige manier bespreekbaar en inzichtelijk. De methode waarin Schildje de hoofdrol speelt, wordt onder andere gebruikt op basisscholen.

Het thema Schildje staat gedurende een hele lesweek centraal en na afloop van deze week zijn de kinderen op de hoogte van wat kindermishandeling inhoudt, dat het moet stoppen en dat ze hierover mogen en kunnen praten.

De gehaakte Schildjes zijn een fysiek symbool, waarop de kinderen altijd kunnen terugvallen en hun troost bij kunnen vinden. Schildje zal ook na deze ‘lesweek in de klas aanwezig blijven en kinderen kunnen deze pakken om aan de juf/meester te laten weten dat zij ergens mee zitten en hierover willen praten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Je werkt geheel vrijwillig en zonder onkostenvergoeding mee aan dit bijzondere project;
  • Zelf schaf je de haakbenodigdheden aan;
  • Wij vinden het leuk als jij jouw gehaakte Schildje plaatst op onze Facebookpagina en ons hierin vernoemt;
  • Je zendt ons het gehaakte Schildje toe en wij zorgen ervoor dat ze worden uitgedeeld aan de deelnemende scholen;
  • Het patroon mag enkel en alleen gebruikt worden voor het doeleinde van dit project, het mag niet worden gekopieerd, worden verspreid (zonder schriftelijke toestemming van Schildje B.V.) of gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Heb jij interesse mee te doen aan dit project? Meld je dan aan via de contact pagina of via onze Facebookpagina. Wij sturen je dan het patroon, zodat je naast een creatieve ontspanning voor jezelf bij kunt dragen aan het welzijn van de kinderen.

Haak aan en help samen met Schildje kindermishandeling aan te pakken!