img

Kom jij uit jouw schild?

Wij begrijpen hoe moeilijk het is kindermishandeling bespreekbaar te maken. Wanneer spreken we überhaupt van kindermishandeling en wat kunnen we eraan doen? Wat gebeurt er met ons als we het bespreekbaar zouden maken? Er kunnen allerlei overtuigingen aanwezig zijn om toch maar de andere kant op te kijken, zodat we het niet hoeven te zien en te beseffen wat er nu daadwerkelijk gebeurt. Wat doet het met jou als waarnemer? Wat is jouw positie in de situatie en welke risico’s kun jij lopen als je het bespreekbaar maakt?

Het zijn vaak de angsten die ons tegenhouden. Maar hoe zit het dan met de angsten die het jonge kind ondertussen heeft opgebouwd? Welke ontwikkelingen geeft dit in zijn latere leven?

Onderzoek heeft uitgewezen dat grote stress in de jeugd op latere leeftijd meer kans geeft op ernstige ziektes als kanker en hart- en vaatziekten. Het heeft invloed op de ontwikkeling van het brein.

Wist je dat?

  • Je Veilig Thuis anoniem (zonder je naam te noemen) kunt bellen?
  • Ze naar jouw verhaal luisteren en samen bekijken wat je hiermee kunt doen?
  • Ze naar jouw verhaal luisteren en samen bekijken wat je hiermee kunt doen?
  • Het heel belangrijk is om over zorgen te praten en hier niet alleen mee te blijven zitten: praat erover!
  • Je altijd met Veilig Thuis mag bellen ook al zegt iemand dat je er met niemand over mag praten?
  • Je bij Veilig Thuis terecht kunt als je hulp zoekt, als je je zorgen maakt over iemand anders of als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Jouw zorgen delen is een belangrijke eerste stap..
img
Durf jij het verschil te maken voor een kind?

Het is dus belangrijk dat jij ook het verschil durft te maken! Hoe meer we alle gevallen van onveilige situaties terug kunnen dringen hoe meer kinderen en - in de toekomst - de volwassenen hierbij gebaat zijn. De cijfers liegen er niet om: 119.000 kinderen per jaar, waarvan 52 doden. Een preventieve aanpak is van belang voor onze maatschappij.

Loop jij rond met vragen zoals hierboven omschreven, aarzel dan niet om contact te leggen met Veilig Thuis. In alle vertrouwen kun jij daar jouw vragen stellen en kunnen zij je verder helpen hoe nu te handelen.

Voor meer informatie: www.veiligthuis.nl
Of bel: 0800 – 2000 (gratis)

Ben jij leerkracht en werkzaam in de groepen 1 en 2 of pedagogisch medewerker bij de kleuters
en wil jij preventief aan de slag? Neem dan contact met ons op!

Stuur Schildje een berichtje!