Een lieve &
Toegankelijke
Schildpad

Geeft kinderen vertrouwen & een luisterend oor

Schildjes tools

#

Lespakket
(4-6 jaar)

Het lespakket van Schildje 4-6 jaar bestaat uit: - dagritmekaart, - voortgangssysteem, - magnetische praatplaat met magneetjes, - emotiemagneten, - prentenboek voor professionals, - prentenboek voor kinderen, - de geheimpjesdoos van juf Toos incl. voorbeeldgeheimpjes, - kleurplaten van Schildje, - kleurplaten het veilige huisje, - werkbladen met cijferactiviteiten, - de troostkoffer van Berta, - Schildjes slaapkoffer.

BESTEL DIRECT

#

Mini lespakket
(4-6 jaar)

Het minipakket van Schildje 4 - 6 jaar, kan worden aangeschaft wanneer het hoofdpakket in het bezit is. Enkele materialen vanuit het hoofdpakket kunnen rouleren en de materialen uit het mini-pakket blijven het gehele jaar in de klas aanwezig. Het minipakket van bestaat uit: - emotiemagneten, - prentenboek voor kinderen, - de geheimpjesdoos van juf Toos incl. voorbeeldgeheimpjes, - de troostkoffer van Berta en Schildjes slaapkoffer.

BESTEL DIRECT

#

Lespakket
(3-4 jaar)

Het lespakket van Schildje 3-4 jaar bestaat uit: - dagritmekaart, - emotiemagneten, - prentenboek voor kinderen, - kleurplaten van Schildje, - kleurplaten het veilige huisje, - werkbladen met cijferactiviteiten, - Schildjes slaapkoffer, - het tafelhuis, - Houten bosvriendjes en de handpop Schildje.

BESTEL DIRECT

#

Dagritmekaart

Kleuters houden van structuur en vinden het fijn als ze weten wat hen te wachten staat. Met deze magnetische Schildje dagritmekaart, zien ze in een oogopslag dat Schildje op de planning staat. De kaart kan opgeplakt worden (magnetisch) of opgehangen worden met bijvoorbeeld een wasknijper.

#

Praatplaat

Brrrr... wat is het koud in het Dierenbos! Schildje heeft geen schild meer om aan te trekken. Als hij maar op tijd op school komt".

Middels de magnetische praatplaat geeft Schildje een kijkje bij hem thuis, waar van alles gebeurt. Wat zien we allemaal op deze plaat? En wat vinden we daarvan? Wat heeft Schildje eigenlijk nodig? Deze plaat wordt gebruikt bij de introductie van het thema Schildje. De bijbehorende Schildje magneetjes maken de praatplaat interactief.

#

Magneetjes t.b.v. praatplaat

4 Schildje magneetjes behorende bij de praatplaat.

Schildje zonder schild, Schildje met een kapot schild, Schildje heeft honger, Schildje met schoolspullen en klok.

#

Troostkoffer

Hoe troost je iemand die verdrietig is? En op welke manieren kun je allemaal troosten? Berta neemt de kinderen mee in het verhaal van Schildje. Hoe kunnen we Schildje troosten? En wat hebben we hiervoor nodig? In de troostkoffer zitten verschillende items waarmee we dit kunnen doen. Spelenderwijs wordt hierover een groepsgesprek gevoerd. Hoe leuk is het om de koffer met eigen items aan te vullen? Deze koffer is ook multi inzetbaar en kan er op ieder moment bijgepakt worden wanneer het onderwerp troosten aan de orde is.

#

Geheimpjes t.b.v. geheimpjesdoos

Deze voorbeeldgeheimpjes kunnen gebruikt worden bij de geheimpjesdoos van juf Toos. De 10 voorbeeldgeheimpjes (5 leuke geheimpjes | groen en 5 verdrietige geheimpjes | rood), dienen als voorbeeld om het gesprek aan te gaan over geheimpjes. Wat zijn kleine, leuke geheimpjes die je voor jezelf mag houden? En wat zijn verdrietige geheimpjes die je met iemand moet delen? Kinderen leren hierdoor dat het helpend kan zijn om over gevoelens, emoties en situaties te praten en leren het verschil kennen tussen 'leuke'- en 'verdrietige' geheimpjes.

#

Emotiemagneten

Deze vijf emotiemagneten vormen de basis van het lespakket. De karakters uit de verhaallijn, (Schildje | blij | geel, Slimpie | | Verdrietig | blauw, Schildje | Boos | rood, Berta | bang | grijs, Haasje | verbaasd | paars) zijn vertaald in emoties met bijpassende kleuren. De basis(emoties) welke voorkomen in de verhaallijn worden met de kinderen besproken met als één van de doelenstellingen om emoties te leren erkennen en herkennen.

#

Prentenboek - Kids

De verhaallijn is hetzelfde als het prentenboek voor professionals (Dit boek bevat geen interactieve vragen).
In dit duurzaam en extra stevig vormgegeven prentenboek voor kinderen, kunnen zij zelf het verhaal van Schildje nog eens bekijken en teruglezen. Dit boek blijft ook na de themaweek aanwezig in de klas, zodat de kinderen het boek erbij kunnen pakken als zij hier behoefte aan hebben.

BESTEL DIRECT

#

Prentenboek - Kids
incl. handpop

De verhaallijn is hetzelfde als het prentenboek voor professionals (Dit boek bevat geen interactieve vragen).
In dit duurzaam en extra stevig vormgegeven prentenboek voor kinderen, kunnen zij zelf het verhaal van Schildje nog eens bekijken en teruglezen. Dit boek blijft ook na de themaweek aanwezig in de klas, zodat de kinderen het boek erbij kunnen pakken als zij hier behoefte aan hebben.

BESTEL DIRECT

#

Prentenboek - Prof

Schildje neemt in dit boek de kinderen mee in zijn thuissituatie. Schildje heeft het thuis niet altijd even fijn en komt in aanraking met 'nare jeugdervaringen'. Met behulp van zijn vriendjes en Juf Toos komt het uiteindelijk helemaal goed met de familie Schild.... Dit boek kan worden omgevouwen tot schootboek en is hierdoor gemakkelijk voor te lezen. Naast de verhaallijn bevat iedere pagina één of meerdere interactieve vragen die naar keuze gesteld kunnen worden. Op deze manier blijft het verhaal 'luchtig' en wordt aan de kinderen de gelegenheid geboden te praten over emoties/ gevoelens om zo de emotionele en sociale ontwikkeling te stimuleren.

#

Houten bosvriendjes

Deze houten vriendjes behoren bij het tafelhuis. De karakters uit het prentenboek zijn vormgegeven in houten poppetjes. (Papa, mama, juf Toos, Slimpie, Haasje, Berta en Schildje zelf heeft 4 verschillende uitvoeringen). Met deze houten bosvriendjes gaat het verhaal van Schildje echt leven!

#

Tafelhuis

Het tafelhuis is een weergave van het huis van de familie Schild. Wat is er allemaal te zien in het huis? En wat vinden jullie daarvan? Samen met de bosvriendjes is het verhaal van Schildje te vertellen en na te spelen. Ook kunnen de kleuters uiteraard hun creativiteit gebruiken om een eigen verhaal te verzinnen. Wat gaat Schildje allemaal beleven?

#

Schildje knuffel

Wat heeft Schildje toch een knuffelige uitstraling! Deze knuffel zal zeker worden omarmd door alle kinderen. Schildje vindt het heerlijk om geknuffeld te worden, maar hij kan er ook bijgepakt worden als een kind een extra knuffel nodig heeft. Hij is heerlijk zacht en kan bij alle materialen aanvullend worden gebruikt.

BESTEL DIRECT

#

Slaapkoffer incl. knuffel

Slaap zacht Schildje! Het ultieme middel om samen met de kinderen de dag te starten en de activiteit af te sluiten. In deze koffer kan Schildje lekker gaan slapen. Er zit naast de Schildje knuffel ook een slaapzakje en slaapmutsje voor Schildje in. Samen met de kinderen wordt invulling gegeven aan het slaapritueel van Schildje. Wat kan Schildje doen als hij wakker wordt 's nachts? En wie brengt jou naar bedje 's avonds? Een laagdrempelige manier om te praten over een 'veilig' plekje, angsten, slapen en slaaprituelen.

#

Handpop

Schildjes handpop is een ware aanvulling op o.a. het prentenboek. Wat doet Schildje als hij zich niet fijn voelt? Precies! Dan kruipt hij in zijn schild. Dat is ook precies wat deze luxe handpop kan. Ook kan het hoofdje van Schildje kleine bewegingen maken. De handingang is aan de achterkant van het schild, waardoor ook het hoofd, de nek en voorpoten bespeeld kunnen worden. Een musthave!

BESTEL DIRECT

#

Tel- en kleurplaten

Kunnen de kinderen het verhaal van Schildje reproduceren? Op de kleurplaat geven zij aan waar Schildje pijn heeft en leren ze kleuren te geven aan verschillende emoties.

Op een laagdrempelige en ontspannende manier bezig zijn met het thema Schildje doen we met de tel- en kleurbladen.

BESTEL DIRECT

#

Voortgangssysteem

De kleuters starten de themaweek met een verdrietig Schildje (magneetbord). Elke dag dat zij een activiteit hebben uitgevoerd, verdienen zij een 'positief' stukje schild wat op de magnetische plaat kan worden bevestigd. Aan het einde van de week is Schildje weer helemaal blij, omdat hij gesproken heeft over zijn gevoelens en emoties. De voortgang van de themaweek is op deze manier helder en wordt ook positief afgesloten.

#

Training Schildjes missie
3-4 jaar

Stap jij met ons aan boord bij Schildje Airlines! Een luchtige, vernieuwende, inzichtgevende en zeer interactieve training. Bewustwording staat centraal. Rondom het onderwerp kindermishandeling, maar ook zeker van jouw eigen identiteit als professional. In de training wordt middels ludieke oefeningen het reflecteren aangeboord en de bewustwording vergroot. Uiteraard wordt er ook geoefend met de inzet van het lespakket en het hanteren hiervan in de praktijk. De training wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 en is een aanrader voor iedere professional om te volgen. Wij garanderen jou dat je na afloop van de training met praktische tips, adviezen en tools direct aan de slag kunt in de praktijk. De duur van de training bedraagt 4 uur. Vanaf 8 personen kunnen wij de training Incompany verzorgen. Het maximale aantal deelnemers is 15. Schildjes missie wordt altijd gegeven door 2 ervaren trainers.

#

Training Schildjes missie
4-6 jaar

Stap jij met ons aan boord bij Schildje Airlines! Een luchtige, vernieuwende, inzichtgevende en zeer interactieve training. Bewustwording staat centraal. Rondom het onderwerp kindermishandeling, maar ook zeker van jouw eigen identiteit als professional. In de training wordt middels ludieke oefeningen het reflecteren aangeboord en de bewustwording vergroot. Uiteraard wordt er ook geoefend met de inzet van het lespakket en het hanteren hiervan in de praktijk. De training wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 en is een aanrader voor iedere professional om te volgen. Wij garanderen jou dat je na afloop van de training met praktische tips, adviezen en tools direct aan de slag kunt in de praktijk. De duur van de training bedraagt 4 uur. Vanaf 8 personen kunnen wij de training Incompany verzorgen. Het maximale aantal deelnemers is 15. Schildjes missie wordt altijd gegeven door 2 ervaren trainers.

#

Totaalpakket Basisonderwijs

#

Minipakket Basisonderwijs

#

Totaalpakket Kinderdagverblijven

Schildje's tools
Bewaarbox – Klein
Geheimpjesdoos – Groot
Geheimpjesdoos – Klein
Instructiemap training
img

Lesprogramma duurt gemiddeld 30 minuten

img

Staat minimaal één gehele lesweek per schooljaar centraal

img

School beschikt over een eigen Meldcode en deze is geïmplementeerd

img

De materialen blijven het gehele jaar aanwezig in de klas

img

De leerkrachten krijgen een interactieve training van Schildje

Laagdrempelige educatie over kindermishandeling in jouw klas