img

‘De gezagvoerder’: Nicky Schijvens

Sinds 2013 is Nicky vol overgave bezig met de ontwikkeling van Schildje. Het idee van Schildje is in eerste instantie ontstaan uit een opdracht binnen de Minor Jeugdzorg (Fontys Hogeschool Pedagogiek), doorontwikkeld binnen het Innovatienetwerk Jeugd Regio Hart van Brabant en uiteindelijk door Nicky vormgegeven in een lespakket.

Vanuit haar eigen jeugdervaringen en ruimschootse werkervaring als verpleegkundige en pedagoog binnen o.a. de jeugdzorg, kinderopvang, ambulante begeleiding en als aandachtfunctionaris kindermishandeling en huiselijk geweld, is zij zich bewust van de omvang van kindermishandeling, maar ook zeker de handelingsverlegenheid onder professionals in het signaleren en bespreekbaar maken hiervan.

Nicky is voornamelijk ‘achter de schermen’ van Schildje actief en houdt zich bezig met de (door)ontwikkeling van producten en trainingen.

Lees meer

‘De co-piloot’: Maaike Haan

Sinds januari 2021 is Maaike bij Schildje betrokken, in functie als brand manager.

Als ervaringsdeskundige en haar betrokkenheid bij het onderwerp kindermishandeling is zij zich bewust van hoe belangrijk het is om jezelf in een veilige omgeving te kunnen ontwikkelen. Maaike is ‘het gezicht’ van Schildje en je kunt haar o.a. tegen komen bij meetings, afspraken en geeft zij de training ‘Schildjes missie’.

"Drie jaar lang heb ik me als vrijwilliger naast mijn werk ingezet voor kindermishandeling. De drang om dit op professionele basis te kunnen doen werd steeds groter en daarom ben ik nu als zelfstandige gestart. Deze drang werd onder andere gevoed door het feit dat de landelijke cijfers van kindermishandeling ondanks alle inspanningen maar niet dalen. Nee dacht ik dan, als we kinderen niet gaan voorlichten, ze leren wat wel en niet normaal is en met hen in gesprek gaan, gaat dit ook zeker niet gebeuren. Signalering door het sociale netwerk, de leerkracht en de trainer is heel belangrijk maar een groot gedeelte van kindermishandeling kan niet gesignaleerd worden doordat kinderen geen signalen afgeven. Deze kinderen doen juist heel erg hun best om niet op te vallen. Ze kunnen hun gehele basisschooltijd doorlopen zonder dat er voor een leerkracht aanleiding is om te denken dat er iets aan de hand is.

Lees meer
img
img

‘Owner & Finance’: Hugo Schijvens

Hugo is vooral achter de schermen actief en houdt zich onder andere bezig met finance en personeel.

Naast deze bedrijven is Hugo eigenaar van het familiebedrijf Schijvens Corporate Fashion, waar men zich richt op duurzame en gerecyclede bedrijfskleding.

‘De bemanning’: Trainers

Alle collega’s zijn getraind in het geven van de training: Schildjes missie. Wanneer je aan boord komt bij Schildje Airlines, kom je ons dus tegen!


 

img
Kom uit jouw schild en geef kinderen een stem bij kindermishandeling

Onze inspiratie & motivatie

Wij durven het verschil te maken!

Hugo en Nicky leerde elkaar in 2017 kennen op Bali, terwijl zij beide uit Hilvarenbeek komen. Ze hebben praktisch naast elkaar gewoond, maar kende elkaar tot dusver niet. Na deze reis startte hun liefdesverhaal. Eerst op Bali, toen in Thailand en nu weer in Hilvarenbeek.

Nicky was op dat moment al enkele jaren Schildje aan het ontwikkelen, samen met Marjet Kivits. In 2019 hebben Hugo en Nicky samen Schildje overgenomen en zijn vanaf dat moment trotse eigenaar van Stichting Groei Veilig en Schildje. Na een persoonlijke investering kon Schildje echt op de markt gebracht worden.

Samen zien zij Schildje als hun ‘derde kindje’, naast Schildje hebben Hugo en Nicky nog 2 jonge zoontjes Lev en Rez. Zij zijn hun gezamenlijke drijfveer om voor andere jongere kinderen het verschil te maken.

img